Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa

Jos mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdeongelmat, päihdeongelmat tai muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden, pappien tai diakoniatyöntekijöiden puoleen. Sinun ei tarvitse olla seurakuntamme jäsen. Nuoret voivat ottaa halutessaan yhteyttä myös erityisesti heitä varten oleviin seurakunnan nuorisotyöntekijöihin.

Diakoniatoimisto

Diakoniatoimiston aukioloaikoina  voit tulla tapaamaan diakoniatyöntekijää ilman ajanvarausta. Voit varata henkilökohtaisen tapaamisen diakoniatyöntekijän kanssa puhelimitse myös muulle ajankohdalle.  Keskustelut ovat luottamuksellisia ja palvelut maksuttomia.

Päivystys on ma, ti ja to klo 9-11 Meijerillä, Laihiantie 29. Poikkeuksellisesti diakoniatoimisto suljettu: ti 26.9., ti 7.11. ja to 28.12.

Ks.  Diakoniatoimiston aukioloajat.

Kotikäynnit

Kotikäyntiä tai kotiehtoollista voit pyytää papilta tai diakoniatyöntekijältä. Sielunhoidollista keskustelua varten varaa aika papille puhelimitse. Ks. Yhteystiedot.

Esirukousta toi pyytää myös vaikeassa elämäntilanteessa. Rukoukset luetaan nimettöminä jumalanpalveluksen yhteisessä esirukouksessa  ja/tai rukouspiirissä. Voit jättää esirukouspyynnön henkilökohtaisesti seurakunnan työntekijälle tai klikkaamalla tästä: Esirukouspyyntö

Toimintaa erityisryhmille

Erityisryhmille järjestetään omia kokoontumisia. Torstaipiiri on mielenterveyskuntoutujien ryhmä. Keva-kerho on kehitysvammaisten kerho. Yksinäisten kahvihetki on nimensä mukaisesti järjestetty itsensä yksinäiseksi tunteville kohtaamispaikaksi. Ks. Ryhmät.

Retkiä ja virkistyspäiviä järjestetään näkövammaisille, kehitysmmaisille ja omaishoitajille. Ks. tapahtumat ja kirkolliset ilmoitukset lehdestä.

Sururyhmä on tarkoitettu Sinulle, joka olet menettänyt hiljattain läheisesi. Ryhmässä käydään papin ja diakoniatyöntekijän johdattelemina läpi menetystä ja sen aiheuttamia tunteita sekä etsitään yhdessä selviytymiskeinoja. Sururyhmässä voit saada vertaistukea ja lohdutusta. Ryhmässä on noin 3-8 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa, jokaisella kerralla olisi hyvä olla mukana. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Läheisen menetyksestä on hyvä olla kulunut vähintään 3 kuukautta ja enintään 2 vuotta. Välittömästi menetyksen jälkeen apua voi saada yksityisesti srk:n työntekijöiltä, terveydenhuollosta tai kriisiryhmältä. Ryhmä alkaa elokuussa ja toinen keväällä. Ryhmään ilmoittaudutaan seurakunnan diakoniatyöntekijöille.

Enkelipatsas ikkunalla
Diakoniatoimisto