Jumalanpalveluselämä

Laihian kirkossa on joka sunnuntai jumalanpalvelus klo 10 muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Jumalanpalvelus on Herran kansan juhlaa kaikissa seurakunnissa. Sunnuntai on kristityille ensimmäinen päivä, ylösnousemuksen päivä ja Herran päivä, joka muistuttaa Jeesuksen ylösnousemuksesta. Jumalanpalveluksen aamu muistuttaa siitä, että opetuslapset tulivat Jeesuksen tyhjälle haudalle aamuvarhain. Jumalanpalvelukseen ovat tervetulleita kaikki.

Messu on jumalanpalvelus, jossa vietetään ehtoollista. Sanajumalanpalveluksessa keskitytään Jumalan sanan esillä pitämiseen ja rukoukseen. Viikkomessu pidetään harvoin arkipäivänä. Se voidaan viettää myös esimerkiksi nuorten, oppilaitosten ja puolustusvoimien jumalanpalveluksissa. Virsikirjan lopusta tai käsiohjelmasta voi seurata jumalanpalveluksen etenemistä.

Seurakunta, jossa on tilaa toimia ja uskoa

Laihian seurakunnan jumalanpalveluselämässä on monipuolista toimintaa kaikenikäisille. Tässä Raamattu- ja rukouspiirit keväälle 2017, joista toivottavasti löydät sopivan ryhmän tai tavan toimia seurakunnassasi:

Ilosanoma-piiri kokoontuu Meijerin salissa parillisten viikkojen keskiviikkoina klo 18 seuraavina kertoina: 11.1, 25.1, 22.2, 8.3, 22.3, 5.4, 19.4 ja 3.5

Kuusistojen kotiraamattupiiri, Valokkitie 4, parillisten viikkojen tiistaina klo 18 seuraavina kertoina:  Ti 10.1, 24.1, 7.2, 21.2, 7.3, 21.3, 4.4, 18.4, 2.5, 16.5 ja 30.5

Äiti –raamis noin kerran kuussa arkipäivänä klo 14 Heikfolkilla, Urholantie 26. Tervetuloa äidit vauvoineen ja lapsineen. Luetaan Lasten Raamattua ja sama aikuisten Raamatusta keskustelun pohjaksi. Lapset voivat leikkiä samaan aikaan. Kokoontumiset  lehdessä ja netin kirkollisissa.

Rukouspiiri Anne ja Kees Visserillä, Länsitie 204, kerran kuussa klo 18. Ti 24.1, to 23.2, ti 21.3, ti 18.4, to 11.5.

lasten leikkipaikka Laihian kirkossa
Laihian kirkossa on lasten leikkipaikka
Juhlapyhät ja vuodenkierto Joulu - aatosta loppiaiseen Pääsiäinen - ilon ja elämän juhla Helluntai - kirkon syntymäpäivä
tekstinlukija kirkossa
Jumalanpalvelus Laihian kirkossa
Jumalanpalvelus - mitä siellä tapahtuu? Rukous - sydämen puhetta Jumalalle Sana sinulle - hartaus joka pyhäpäivälle Hartaudet Horisontti Yle AreenaPisara Yle Areena

Kinkerit 2017

Kinkereille kokoonnutaan jälleen ystävien ja naapureiden kanssa. Tänä vuonna kinkereiden teema on ”Reformaatio 500-vuotta”. Lisäksi esitellään yhteisvastuukeräyskohde ja lauletaan. Kinkereitä pidetään:

Su 5.2. klo 14 Meijerillä Kirkonkylän kinkerit

Su 5.2. klo 16 Perälän koululla

Su 12.2. klo 14 Isonkylän koululla

Su 12.2. klo 16 Jokikylän kylätalolla

Su 19.2 klo 14 Hulmin koululla

Su 19.2 klo 16 Ylipään Nuorisoseuralla.

Marja-Liisa Mäki
Laihiantie 29
66440 Laihia
Pappi siunaa lasta ehtoollispöydässä
Lapsia siunataan ehtoollispöydässä

Muuta hengellistä toimintaa keväälle 2017

pe 3.2. Sanan ja rukouksen ilta kirkossa klo 18. Puhujana Risto-Pekka Alhainen Ilmajoelta. Musiikissa Hengen Tuuli

ti 7.3 Lasse Pesun raamattuluento Meijerillä klo 18, aihe: Reformaatio

pe 10.3 Sanan ja rukouksen ilta kirkossa klo 18. Kohtaamisia – Ilta musiikin ja ihmisen elämän äärellä. Mukana pastori-laulaja, baritoni Kalle Virta Kansan Raamattuseurasta.

ti 4.4 Lasse Pesun raamattuluento Meijerillä klo 18, aihe: Reformaatio

pe 7.4 Sanan ja rukouksen ilta kirkossa klo 18. Puhujana Jari Venetvaara ja musiikkia Yksi sydän -kuoro, joht Elisa Keltto, juonto: Taneli Kuusisto

ti 9.5. Lasse Pesun raamattuluento Meijerillä klo 18, aihe: Reformaatio

Toukokuussa Ylistysilta