Rippijuhlat

Rippikoulu on evankelis-luterilaisen kirkon kaste- ja ehtoollisopetusta ja se päättyy konfirmaatioon eli rippikoulun päätösjuhlaan. Siinä kastettu tunnustautuu kristityksi ja seurakunta rukoilee hänelle uskon vahvistusta.

Laihian seurakunnassa rippikoulun käy vuosittain noin 100 nuorta eli lähes koko ikäluokka. Rippikoulun suosio on säilynyt suurena. Sen laajuus on 80 tuntia. Siihen liittyy jumalanpalveluksiin, nuorten iltoihin ja erilaisiin tapahtumiin osallistumista. Leirijakso on yleensä kahdeksan päivän mittainen.

Kesän leirit pidetään kesä- ja heinäkuussa Seura-Rannassa. Talvirippikoululeiri pidetään hiihtolomalla. Koska Laihian oma leirikeskus, Seura-Ranta Oravaisissa, ei ole talvikäyttöinen, leirejä on pidetty muiden muassa Virroilla nuorisokeskus Marttisissa, Nilsiän Aholansaaressa ja Seinäjoen seurakunnan leirikeskuksessa Nurmon Lankarissa.

”Konfirmaatio”-sanan juuret ovat latinan sanasta confirmare, joka tarkoittaa vahvistamista. Usein vahvistaminen ymmärretään vastoin luterilaista käsitystä kasteen vahvistamiseksi, mutta siinä on kysymys kastetun vahvistamisesta.

Konfirmaatiomessun jälkeen rippijuhlan voi järjestää kotona tai esim. seurakunnan tiloissa. Tiloja voi kysellä kirkkoherranvirastosta.

Rippikoulun jälkeen nuoren on mahdollisuus osallistua isoskoulutukseen, jonka käymällä saa pätevyyden isosen tehtäviin lastenleireillä ja rippikoululeireillä.

Rippikoulusta lisää täältä.

Rippikoulutyöstä vastaa seurakuntapastori Päivi Kuismanen.

Konfirmaatio Laihian kirkossa