Yhteisvastuukeräys on jokavuotinen kirkon suurkeräys. Keräyksessä on vaihtuvat kohteet. Keräys suoritetaan vapaaehtoisvoimin kaikissa Suomen ev.lut.kirkon paikallisseurakunnissa.

Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräys pureutuu ikäihmisten taloudelliseen ahdinkoon

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkaa 7.2.2021.

ugandalainen vanhus. teksti hädässä olevat vanhukset Suomessa ja maailmalla tarvitsevat apuasi. YV-mainos

ryppyinen, iäkäs nainen.  teksti: eniten vanhuudessa yllätti köyhyys

Tule mukaan!

Yhteisvastuukeräyksen vapaaehtoiseksi voi ilmoittautua diakoniatyöntekijöille. Vapaaehtoisille on erilaisia tehtäviä listakerääjänä, lipaskerääjänä, keittiöllä tai tapahtumissa. Keräyksen hyväksi järjestetään esimerkiksi laskiaisen tienoilla koko perheelle suunnattu laskiaistapahtuma. Vapaaehtoisille on vuosittain infotilaisuus keräyksen kohteista tammi-helmikuun vaihteessa.