Kristityn elämästä

Nyt torstaina on Kristittyjen ykseyden rukouspäivä. Tällä viikolla onkin useampi päivä, jossa on jokin erityinen kristillinen aihe. Perjantaina on Pyhän Henrikin muistopäivä, jolloin muistetaan piispa Henrikiä, uskon opettajaa ja marttyyria. Piispa Henrik kärsi marttyyrikuoleman perimätiedon mukaan Köyliössä v. 1156. Sunnuntaina aihe kirkossamme on ”Jeesus herättää uskon”.

Ekumeeninen ja kansainvälinen rukousviikko alkaa rukouspäivästä ja jatkuu rukousviikkona 18.-25.1. Yksi tämän päivän Raamatun tekstistä on 2. Tim. 1: 6–10, jossa Paavali kirjoittaa mm.: ”Eihän Jumala ole antanut meille pelkuruuden henkeä, vaan voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen. Älä siis häpeä todistaa Herrastamme äläkä häpeä minua, joka olen hänen takiaan vangittuna, vaan kärsi sinäkin vaivaa evankeliumin vuoksi. Siihen saat voimaa Jumalalta.” Tämä rohkaisu on meille kaikille eri aikoina eläville kristityille. Paavalin kirjoittaessa näitä sanoja, hän itse joutui kärsimään vankeutta uskonsa ja siitä todistamisen vuoksi. Runsas 1000 vuotta sen jälkeen piispa Henrik joutui kärsimään ja jopa kuolemaan siksi, että hän uskoi ja todisti Jumalasta.

Tänä päivänä maailmalla on edelleen vainottuja kristittyjä. Tämän hetken Suomessa olemme saaneet vapaasti uskoa Jumalaan ja puhua siitä. Kuitenkin silloin tällöin tulee tilanteita itsellekin, jolloin olisi helpompi vaieta tai kieltää uskovansa Raamatun sanaan. Ehkä nykyään vielä on kuitenkin helpompi sanoa uskovansa Jumalaan, kuin luottavansa Raamatun sanaan. Raamattu on Jumalan pyhää sanaa ja siihen kristinusko perustuu. Paavalin rohkaisun sanat ovat tarpeen meille tämän päivänkin kristityille, ettemme pelossa tai mukavuuden haluisina hylkäisi Raamatun sanan kunnioittamista. Tarvitsemme voiman, rakkauden ja terveen harkinnan hengen, että voisimme elää rohkeasti kristittynä ja todistaa Herrastamme. Olemmeko me valmiita kärsimään uskomme vuoksi vai luovummeko uskosta Jumalaan ja Hänen pyhästä Sanastaan, jota saamme Raamatusta lukea?

Sunnuntain virressä 296, 3 säkeistössä lauletaan: Suo usko mulle armostas, se kallis lahja taivaan, niin että varjeluksessas kestäisin kaiken vaivan. Sinua anna rakastaa ja veljeäni armahtaa. Näin  eläissä ja kuollessa suo apua, karkota viekas kiusaaja.

 

-          Arja Heikfolk, diakoni