SÄKÄ, TUURI JA MUUT SATTUMAT

”Suojelusenkeleitä kotimatkallesi!” on mummullani tapana toivottaa, lähtiessäni ajomatkalle mummulasta takaisin kotiin. Usein olen saanut kokea, että enkelit ovat todella myös suojelleet minua ja läheisiäni. Varsinkin automatkoilla, kun kilometrejä tulee vuodessa aika paljon. Luultavasti enkelit ovat varjelleet minua tietämättäni useita kertoja.

Mikkelinpäivä on enkelien päivä. Enkelit kuvataan Raamatussa Jumalan sanansaattajina, jotka suojelevat ja opastavat ihmistä. Vaikka meillä kuinka olisi kaikki maailman voimat, karttamerkit ja suunnistustaidot hallussa, me tarvitsemme suojelijoita ja opastusta. Tämän takia Jumala loi meille enkelit.

Me emme pysty ymmärtämään sitä, minkälaisissa tilanteissa ja millä perusteella enkelit toimivat. Mikä on sellainen tilanne, jossa enkeleitä tarvitaan ja miksi ne eivät aina tunnu meitä suojelevan? Elämässä tapahtuu niin paljon sellaisia asioita, joita me emme pysty selittämään. Enkelien toiminta on yksi niistä. Olen kuullut enkeleitä kutsuttavan esimerkiksi nimillä säkä, tuuri, sattuma, viimetippa, munkki ja joskus jopa valtava munkki. Nämä arkikielessä käytettävät nimitykset enkeleistä luultavasti kumpuavat juuri siitä, että me emme ymmärrä enkelien toimintaa. Miten sellaista voisi ymmärtää? Täytyy vain luottaa. Usein kohtaamme myös ihmishahmoon pukeutuneita enkeleitä, lähimmäisiä, jotka ovat juuri oikeassa paikassa ja juuri oikeaan aikaan.

Pääasia kuitenkin on, että enkelit ovat olemassa ja ne toimivat, suojelevat ja opastavat meitä. Olivat ne sitten missä muodossa tahansa.

”Elämä on ihme ja enkelit on totta.” J. Jyrä.

 

Susanna Vehmas

Nuorisotyönohjaaja