Laihian kirkko

Laihiantie 37 , 66400 Laihia

Laihian kirkko

Laihian kolmannen kirkon piirrustukset hyväksyttiin Tukholman yli-intendentin virastossa v. 1797 ja sen rakennutti vaasalaisen raatimies Herman Höckert v. 1803-05. Tyylillisesti se on varhaista uusklassismia.

Pohjakuviona on tasavartinen risti, jonka läntisen sakarapäädyn jatkeena on korkea, suorakulmainen torni. Ristin keskustasta kohoaa pieni kattoratsastaja. Laihian kirkko on yksi noin kahdestakymmenestä Suomen kirkosta, jossa tornia vartioi kukko.

Erikoisuutena ovat seinät, joita ei ole lainkaan verhottu vaan sisäpinnan muodostavat kauniisti veistetyt hirret.

Kirkossa on aumakatto, sisäkatteena päädyistään pyöristetty puuholvi.

Istumapaikkoja on 1200. Varaukset kirkkoherranvirastosta, puh. 06-477 7700.

Esteettömyys

Esteetön pääsy kirkkoon kulkee kirkon etelä-haaran päädyn hissin kautta. Hissi on auki aina kun kirkossa on tilaisuus. Kirkkoon on asennettu induktiosilmukka, joka auttaa kuulokojeen omaavia ihmisiä kuulemaan paremmin. Pyörätuolissa istuville paras paikka istua kirkossa on käytävällä kirkon keskiosassa, siitä näkee ja kuulee hyvin kaiken mitä tapahtuu. Kirkon keskellä käytävällä on myös tuoleja mitä esim.rollaattorilla kulkevat voivat hyödyntää. Kirkon WC-tilat sijaitsevät pääsisäänkäynnin eteisessä, mutta eivät ole inva-vessoja valitettavasti. Invavessat löytyvät seurakuntatalon tiloista.

Laihiantie 37, 66400 Laihia

Pyhäinpäivän iltakirkko netin välityksellä

La 31.10 Pyhäinpäivän iltakirkko klo 19. Kynttilät syttyvät vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten muistolle. Yli-Opas, Kuismanen, Lintala, Kinnunen.

Laihiantie 37, 66400 Laihia

Rippikoulun aloitusmessu, uskonpuhdistuksen muistopäivä

Vuonna 2021 rippikoulun käyvien yhteinen aloitusmessu.