LAIHIAN SEURAKUNNAN KOLEHDIT 6.10 - 31.12.2019

LOKAKUU

su 6.10. Jeesus antaa elämän Kansan Raamattuseuran koulutuspalveluille, erityisesti seurakuntalaisia rohkaisevan L10T-elämäntavan valmentamiseen Virossa ja muissa Baltian maissa.

su 13.10. Kristityn vapaus. Lähetystyöhön seurakunnan nimeämän kirkon virallisen lähetysjärjestön kautta.

su 20.10. Rakkauden kaksoiskäsky. Rauhan ja vakauden edistämiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

su 27.10. Usko ja epäusko. Kristittyjen yhteiseen työhön oikeudenmukaisen maailman puolesta Vastuuviikon kautta.

MARRASKUU

la 2.11. Pyhäinpäivä. Pyhien yhteys. Suomen Raamattuopiston Säätiölle 80-juhlavuoden kolehti. Kolehti suunnataan uskosta vieraantuneiden tai sen ulkopuolella kasvaneiden tavoittamiseksi.

su 3.11. Jeesuksen lähettiläät. Open Doors Finland ry:n kautta vainottujen kristittyjen tukemiseksi.

su 10.11. Uskonpuhdistuksen muistopäivä. Uskon perustus. Opiskelijoiden ja koululaisten tavoittamiseen ja kouluttamiseen valtakunnallisesti mm. Veritas Forum –tapahtumien, leirien ja viikkotoiminnan kautta.

su 17.11. Valvomisen sunnuntai. Valvokaa!Työntekijävaihdon toteuttamiseen kasvavien ja missionaarisesti toimivien seurakuntien kanssa. Seurakuntien toimintaympäristö on entistä haasteellisempaa. Seurakuntien jumalanpalveluselämä ja toimintatavat kaipaavat missionaarista ajattelua ja yhteisölähtöisyyttä organisaatiolähtöisyyden sijaan. Lapuan hiippakunta valmistelee nuorten työntekijöiden lähettämistä työntekijävaihtoon seurakuntiin, jossa missionaarisuus ja yhteisölähtöisyys on totta. Aluksi työntekijävaihto lienee yhdensuuntaista, mutta tavoite on, että hiippakunnan seurakunnat voisivat ottaa tulevaisuudessa vastaan työntekijöitä kasvavista seurakunnista ja kirkoista.

su 24.11. Tuomiosunnuntai. Kristus, kaikkeuden Herra. Mosambikin ja Zimbabwen katastrofialueille KUA Kirkon Ulkomaanavun kautta.

JOULUKUU

su 1.12. Kuninkaasi tulee nöyränä. Sovinnon ja rauhan työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

pe 6.12. Itsenäisyyspäivä. Kiitos isänmaasta. Sotiemme veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta.

su 8.12. Kuninkaasi tulee kunniassa. Lasten, nuorten ja aikuisten Raamatun tuntemuksen, lukemisen ja opetuksen edistämiseen raamatunlukumateriaalien sekä muun raamattutyön kautta.

su 15.12. Tehkää tie Kuninkaalle. Evankelioimistyöhön Japanissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta.

su 22.12. Herran syntymä on lähellä. Avustus- ja lähetystyön lentojen toteuttamiseen kehitysmaiden vaikeakulkuisilla ja turvattomilla alueilla MAF-Suomen Lähetyslentäjät ry:n kautta.

ti 24.12. Jouluaatto. Lupaukset täyttyvät. Oman seurakunnan lapsityölle.

ti 24.12. Jouluyö. Teille on syntynyt Vapahtaja! Oman seurakunnan nuorisotyölle.

ke 25.12. Jouluaamu. Nyt Betlehemiin! Oman seurakunnan aikuistyölle.

to 26.12. Tapaninpäivä. Kristuksen todistajat. Oman seurakunnan musiikkityölle

su 29.12. Pyhä perhe. Messiaaniset juutalaiset. Israelin Ystävät ry:n kautta.

ti 31.12. Uudenvuodenaatto. Aikamme on Jumalan kädessä. Oman seurakunnan nimikkoläheteille.

Kirkkoherra Antti Yli-Opas siunaa kolehdin 3.11.2019