VUODEN 2018 KIRKKOKOLEHDIT LAIHIAN SEURAKUNNAN JUMALANPALVELUKSISSA

TAMMIKUU-HEINÄKUU:

1.1. Päihde- ja kriminaalityöhön eri järjestöille, Kirkkohallitus

6.1. Lähetystyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla ”Osallistumme Hyvän Sanoman jakamiseen". Kolehti käytetään julistus- ja seurakuntatyöhön maailmalla. Suomen Lähetysseura ry

7.1. Evankelisen lähetysyhdistys – ELY ry:n työn tukemiseen: Aarrearkku lasten leiritoimintaan, lähetystyöhön Virossa (tuki Tarton Perhekeskukselle ja Sauen srk:n lapsityölle). Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry

14.1. Kansan Raamattuseuran evankelioimistyölle, erityisesti Anna ilon näkyä-hankkeeseen, jolla tuodaan ilosanoma julkisille paikoille keskelle ihmisten arkea esim. kristillisten juhlien aikaan. Kansan Raamattuseuran Säätiö.

21.1. Kristittyjen ykseyden edistämiseen Suomen Ekumeenisen Neuvoston kautta. Suomen Ekumeeninen Neuvosto ry

28.1. Tammisunnuntain messu. Laihian sotaveteraanien ja sotainvalidien toiminnan tukemiseen.

4.2. Yhteisvastuukeräykselle Kirkkopalveluiden kautta.

11.2. Lapuan hiippakunnan kolehti Lasten kiusaamisen ehkäisyyn ja perheiden tukemiseen. 18.2. Medialähetystyöhön Intiassa Medialähetys Sanansaattajat ry:n kautta.

18.2. klo 16 vauvakirkko. Uuden seurakuntatalon kastemaljan hankkimiseen.

25.2. Mahdollisuus muutokseen –mission toteuttamiseen Laihialla.

4.3. Lapsi-, nuoriso- ja opiskelijatyöhön Herättäjä-Yhdistyksen kautta.

11.3. Kirkosta vieraantuneiden ihmisten tavoittamiseen suunnatun toiminnan kehittämiseen ja levittämiseen myös muihin seurakuntiin Tuomasmessun 30-vuotis juhlavuonna. Tuomasyhteisö ry

18.3. Naisten toimeentulon parantamiseksi kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

25.3. (Seurakuntatalon käyttöönotto-juhla, piispa Simo Peura) Sovinnon ja rauhan työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

Ma 26.3. Oman seurakunnan nimikkoläheteille

Ti 27.3. Oman seurakunnan lapsi- ja perhetyölle

ke 28.3. Oman seurakunnan nuorisotyölle

to 29.3. Oman seurakunnan diakoniatyölle

pe 30.3. Oman seurakunnan musiikkityölle

la 31.3. Laihian seurakunnan nuorisotyön kummikohteelle

Su 1.4. Koulutuksen mahdollistamiseen ja tukemiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Ma 2.4. Jumalanpalveluselämän yhteisöllisyyden vahvistaminen seurakunnissa. Hengen uudistus kirkossamme.

8.4. Työhön Keski-Aasiasta ja Lähi-Idästä Eurooppaan tulevien maahanmuuttajien parissa Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kautta.

22.4. Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa Suomen Pipliaseuran kautta.

29.4. Kansan Raamattuseuran lapsityölle, erityisesti Perheen parhaaksi- hankkeeseen, jolla tuetaan parisuhdetta, vanhemmuutta ja lapsen terveen identiteetin kasvamista. Kansan Raamattuseuran Säätiö.

6.5. Kristillisen spiritualiteetin vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden Ystävät ry:n kautta.

To 10.5. Herättäjä-Yhdistyksen kansainväliseen työhön Senegalissa syrjäytymisvaarassa olevien ihmisryhmien voimauttamiseen ja Kambodzhassa nuorten laitostumisen ehkäisemiseen.

Su 13.5.Raamatunlukijain Liitolle raamattutyön kehittämistä varten.

20.5. Seurakuntatyöhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta.

27.5. Operaatio Mobilisaation (OM) työn tukemiseen.

3.6. Valtakunnallisen elintarvikejakelun koordinoinnin sekä ruokapankkitoiminnan turvaaminen ja tehostaminen Kirkkopalvelut ry:n Kotimaanavun kautta.

10.6. aamattujen ja Uusien testamenttien painattamiseksi ja jakamiseksi koululaisille ja sotilaille sekä hotelleihin, vankiloihin ja sairaaloihin Suomessa ja Nigeriassa. Suomen Gideonit Gideoniterna i Finland ry.

17.6. Seurakunnissa tehtävän nuoriso-, erityisnuoriso- ja rippikoulutyön tukemiseen ja kehittämiseen Nuori kirkko ry:n kautta.

La 23.6.Taloudellisessa ahdingossa olevien köyhien ihmisten auttamiseen Suomessa Kirkon diakoniarahaston kautta.

24.6. Suomen Lepralähetys – Finlands lepramission ry.

1.7. Kiinan raamattutyöhön Suomen ev.lut. kirkon ja Kiinan kristillisen neuvoston välisen vuonna 2000 solmitun yhteistyösopimuksen toteuttamiseksi Suomen Pipliaseura ry:n kautta.

8.7. Ihmiskaupan vastaiseen työhön Mekong-alueella Suomen Lähetysseuran kautta. Suomen Lähetysseura ry

15.7. Oman seurakunnan aikuistyölle

22.7. Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen kirkkopalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Ylivieskan seurakunta.

29.7. Helmen ystävyysseurakunnan toiminnan tukemiseen.