Jeesus, Pahan vallan voittaja

Jeesus on voittanut kaikki pahuuden voimat. Ihmetystä varmaan monella silti herättää se, miksi joudumme sitten näkemään ja kokemaan niin paljon pahuutta. Jeesuksen ihmiseksi syntyminen, elämä ilman syntiä, ristin kuolema ja kuolleista ylösnuoseminen ovat tapahtumia, joilla Jeesus voitti kaiken pahuuden voiman ja valmisti meille tien Taivaan kotiin. Monet Raamatun ennustukset ovat käyneet toteen. Muun muassa Vanhassa Testamentissa puhutaan Messiaan, Rauhanruhtinaan saapumisesta. Jeesuksessa ne ennusteet ovat toteutuneet. Edessäpäin vielä on silti se päivä, kun kaikki paha saa lopullisen tuomion ja rangaistuksen.

Tulevan sunnuntain Raamatun kohdat, käsittelevät parannuksen tekoa pahoista teoista ja välinpitämättömyydestä. Vanhan testamentin kohta Jer.26:12-16, kertoo profeetta Jeremian sanoista kansalle, joita Jumala oli käskenyt hänen heille puhua. Jeremia laittoi henkensä alttiiksi, kun hän oli valmis nuhtelemaan kansaa heidän pahoista teoistaan.

Uuden testamentin toinen lukukappale on Ilmestyskirjasta (Ilm. 3:14–19). Siinä kovin sanoin moititaan ja myös rohkaistaan parannuksen tekoon. Jakeessa 19 sanotaan: ”Jokaista, jota rakastan, minä nuhtelen ja kuritan. Tee siis parannus, luovu penseydestäsi!”

Evankeliumiteksti on Joh. 12:37–43. Siinä todetaan, että vaikka Jeesus oli tehnyt monia tunnustekoja ihmisten nähden, nämä eivät uskoneet häneen. Oli myös niitä, jotka uskoivat Jeesukseen, mutta he eivät tunnustaneet sitä, koska pelkäsivät ihmisten reaktioita. Siten ihmisten antama kunnia oli heille rakkaampi kuin Jumalan antama (jakeesta 43).

Toivottavasti nämä jakeet rohkaisevat meitä turvautumaan Jumalan armoon ja rakkauteen silloinkin, kun olemme mokanneet elämässämme pahasti. Elämme armon aikaa ja Jumala toivoo, että me käännymme Hänen puoleensa.

Virressä 396, kolmannessa säkeistössä lauletaan: ”Suo, että näkisin tien taivaaseen, vaikka se peittyisi vaivaan, murheeseen. Lohduta sanalla, uskoa vahvista. Käyn aina, Herrani, kohti sinua.”

 

Arja Heikfolk, diakoni