Marian ilmestyspäivä 

Onko sinulla ollut haave tulla äidiksi tai isäksi? …Olisi kiva saada vauva, ne kun näyttävät niin suloisilta... Perheen perustamisesta saatetaan haaveilla ja miehen löytämisestä.  

Maria oli nuori nainen saadessaan vastuun kantaa Jumalan poikaa ja synnyttää hänet maailmaan. Olen aina ajatellut miltä Mariasta on saattanut tuntua, nähdessään enkelin. Kokemus on varmasti ollut huikaiseva! Nuori nainen juuri pääsemässä naimisiin, joka on monelle elämän yksi keskipisteistä. Halu oli perustaa perhe, mutta että näin, huhu. Raamatussa kerrotaan Marian vastanneen: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.”  

Tämän sunnuntain tekstissä Maria vierailee tuttavansa Elisabetin luona, joka hänkin odottaa lasta. Elisabetin pojalle Jumalalla oli myös suuria suunnitelmia ja samalla Hän varmasti halusi rohkaista Mariaa antamassaan tehtävässä. Vanhempana ymmärtää, kuinka tärkeää on saada samassa elämäntilanteessa olevia ystäviä, joiden kanssa jakaa kokemukset. Jumala pitää meistä myös arkisilta tuntuvissa asioissa huolta sekä elämän käännekohdissa. Hän tietää mikä meille on parasta. Opetellaan mekin luottamaan Jumalaan ja vastaamaan Hänelle: “Minä olen Herran palvelija, tapahtukoot minulle niin kuin tahdot”. 

 Luuk.1:39–45 

Saara Jurvakainen  

nuorisotyönohjaaja