Lähetys on iloinen tehtävä

Lähetystyön perustana on Jeesuksen antama lähetyskäsky. Sen lisäksi lähetystyön tekeminen perustuu luomisen teologiaan: meidät kaikki on luotu Jumalan kuviksi. Jokaisella on oikeus kuulla hyvää sanomaa Taivaallisen Isän rakkaudesta luotujaan kohtaan.

Jeesus sanoo: ”Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21). Tämä sana koskee koko kirkkoa, jokaista sen seurakuntaa ja jokaista kristittyä. Lähetyksessä jokaisella on oma paikkansa. Sanoilla ja teoilla me välitämme yhteisen todistuksen Jumalan rakkaudesta. Kirkko ei vain osallistu lähetykseen, vaan on olemassa sitä varten. Kirkko on siis lähetetty kirkko.

Laihian seurakunta tekee lähetystyötä tukemalla nimikkolähettejään ja nimikkokohteitaan eri puolilla maailmaa usean lähetysjärjestön kautta. Lähetyksen kirkkopyhiä vietetään muutamaan otteeseen kirkossa. Siellä voit sytyttää kynttilän lähetyskynttelikköön ja voit rukoilla lähetystyön puolesta.

Tukemamme lähetystyö on hyvin monimuotoista ja arkista sovinnon työtä. Siinä toteutuu lähettämisen, lähtemisen ja opettamisen lisäksi jakamisen ja tasa-arvoisuuden periaate.

Lähetystietoa ja toimintaa

Tietoa lähetystyöstä ja mukavaa yhdessäoloa on lähetyspiireissä. Vapaaehtoisten seurakuntalaisten kodeissa kokoontuu lähetys- ja diakoniapiirit Jakkula-Allisissa ja Jokikylässä. Mukana Missiossa-illat ovat tauolla.

Lähetyksen hyväksi järjestetään erilaista toimintaa ja varainkeruu tempauksia. Niistä alla. Tule mukaan ja anna lähetyskipinän syttyä!

Nimikkolähettimme:

Marja-Liisa ja David Ezzine olivat Ranskassa, nyt Suomessa. He tekevät kristillistä mediatyötä. Marokkolaissyntyinen David on johtanut Studio Al Morsalin työtä ja opettaa televisiossa Raamattua arabian kielellä. Satelliittitelevisioyhtiöiden SAT-7 ja Al Hayat arabiankielisillä kanavilla lähetettävät raamattuohjelmat näkyvät laajalla alueella Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja Euroopassa. Uutuus on virtuaalinen kotikirkko-ohjelmaa, joka antaa hajallaan eläville kristityille mahdollisuuden osallistua televisiojumalanpalvelukseen. Se näkyy Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä ja netissä. Marja-Liisan vastuulla ovat mediatyöhön liittyvät talous- ja viestintäasiat, sekä katsojapalautteiden käsittely.

David on siirtynyt eläkeläiseksi, mutta jatkaa silti pastorina kotikirkko-ohjelmassa ja pitää skype-keskusteluja. Marja-Liisa avustaa  häntä. 

Ezzinet. Kuva Leena punkari

Salmisten perhe oli vuodesta 1996 lähtien Istanbulissa Turkissa, sitten 2006 he siirtyivät turkkilaistyöhön Saksaan. Nyt perhe asuu Suomessa. Ari Salminen on edelleen nimikkolähettimme ja hänen työnsä keskeiset elementit ovat maahanmuuttajatyö Suomessa, turkkilaistyön tukeminen Saksassa ja Etu-Aasiassa sekä islamin kohtaamisen valmiuksien vahvistaminen. Arin osallistuu edelleen Istanbulin Luterilaisen kirkon (ILK) toimintaan. 

Arilla on siis pitkäaikainen kokemus turkkilaistyössä ja erittäin hyvä turkin kielen taito, jota hän on käyttänyt sekä turkkilaisten kohtaamisissa että teologisessa koulutuksessa.  Ari on Suomen ev.lut Kansanlähetyksen lähetti. 

Merja Kramsu on työssä Venäjällä. Merja palvelee Inkerin kirkkoa Pietarissa toimien kirkon toimiston kansainvälisten asioiden sihteerinä. Pääpaino työssä on huolehtia kirkon ja sen piispan kansainvälisestä kirjeenvaihdosta. Merja avustaa piispaa neuvotteluissa, toimii tulkkina, kääntää tekstejä, tekee pöytäkirjoja ja auttaa kansainvälisten kokousten järjestelyissä. Merja on Suomen Lähetysseuran työntekijä.

 

Varainkeruutempaukset lähetystyölle

Vapaaehtoisin voimin keräämme varoja lähetystyölle vuosittain muun muassa seuraavien tempausten kautta:

Syksyn tapahtumia 2019

-ke 28.8 Askarrellaan lähetystyön hyväksi, seurakuntatalolla (kerhohuone 1), kello 17.30-

-ti 24.9 Askarrellaan lähetystyön hyväksi, Sari Nikkolan kotona, Kontiontie 8, kello 17.30-

-la 5.10 Elomarkkinat Vaasassa, kello 11-13.30

-su 13.10 Lähetystilaisuus, Merja Kramsu

-su 27.10 Askarrellaan lähetystyön hyväksi, Sari Nikkolan kotona, kello 17-

-ma 18.11 Askarrellaan lähetystyön hyväksi, Sari Nikkolan kotona, kello 17.30-

 

Lisäksi pidetään lähetyspyhiä keittolounaineen muutaman kerran vuodessa ja lähetystilaisuuksia. Lähetyskynttilän voi sytyttää kirkossa lähetyskynttelikössä:

Kirkkoherranvirastosta voi ostaa leivontaan kukkomuotin ja rintaan kukkopinssin lähetystyön tukemiseksi. Alkuperäinen kukko seisoo kirkon tornissa.

Osallistumme aktiivisesti Lähetyssopen toimintaan, joka on Vaasan suomalaisen seurakunnan ylläpitämä lähetysmyymälä. Siellä myydään mm. laihialaisten tekemiä käsitöitä ja muita lahjatavaroita. Lähetyssopin osoite on Kauppapuistikko 30, Vaasa. Soppi on auki arkisin kello 10-17. Tervetuloa käymään! Jos haluat lähteä vapaaehtoiseksi myyjäksi lähetyssoppeen, ota yhteyttä Paula Atilaan. Voit myös valmistaa myyntituotteita omatoimisesti ja tuoda kirkkoherranviraston sukututkimushuoneeseen. Sieltä tuotteet viedään eteenpäin.

Näillä tempauksilla, sekä lähetystyönmäärärahoilla (kirkollisveroja maksamalla) osallistutaan lähetystyöhön. Nimikkosopimuksien, sekä avustusten yhteenlaskettu kannatustavoite on  24 500 €/vuosi.

 

 

 

Tässä hillopurkkeja elomarkinoilla:

Kappalainen
(06) 477 7713
Laihiantie 29
66400 Laihia

Vastuualueet lähetystyö ja diakonia

Kasvatuksen lähiesimies, lähetyssihteeri
Seurakuntatyön erityispalvelut
Kirkkotie 3
66400 Laihia

Nimikkokohteet

Kisumun kehitysvammaiskoulu Keniassa perustettiin vuonna 1980. Koululaiset suorittavat peruskoulun oppimäärän ja oppivat samalla käytännön taitoja tulevaisuutta varten. Koulun toiminta on lisännyt luontevaa suhtautumista vammaisuuteen. Jotkut koulun oppilaat pystyvät siirtymään kehitysvammaiskoulusta normaaliin peruskoulun opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Toimintaa tuetaan Suomen luterilaisen evankeliumi yhdistyksen (SLEY:n) kautta

Itä-Pakistanissa tehtävä lähetystyö on Suomen Lähetysseuran tukemaa. Työ keskittyy mm kristilliseen kasvatukseen ja koulutukseen, terveydenhuoltoon sekä maanjäristysalueen jälleenrakennustyöhön. Pakistanissa Lähetysseura tekee yhteistyötä Pakistanin kirkon (Church of Pakistan, COP) kanssa. Lähetysseuran työntekijöitä on toiminut luoteisessa rajamaakunnassa. Seura tukee myös paikallisia kristillisiä järjestöjä.

Katso lisää Itä-Pakistanista:

Tuemme Sat-7 satelliittiohjelmien tekoa Medialähetysjärjestö Sansansaattajien kautta. Katso lisää Medialähetystyö Sat-7

Suomen sukuisten kansojen parissa tehtävä raamatunkäännöstyö Venäjällä Suomen Pipliaseuran kautta.  Osallistumme RAAMATTU SUOMEN SUVULLE – hankkeeseen. Venäjällä asuu n. 2,7 miljoonaa kielisukulaistamme. Raamattua käännetään 12 sukukielelle. Uusi testamentti julkaistu 7 kielellä. Ensimmäinen koko Raamattu valmistui v. 2013 udmurtin kielelle. Tästä uutisesta voit lukea lisää miten hanke etenee. Hankeen kiitosjuhlaa on juuri äskettäin vietetty

 

Laihian seurakunnan nuorten oma kummikohde on Francistownin kummikoululaiset Botswanassa. Lisää tietoa kohteesta löydät täältä.