Laihian seurakuntatalo

Kirkkotie 3 , 66400 Laihia

Laihian seurakunnan seurakuntatalo edestä päin.

LAIHIAN SEURAKUNTATALO

Arkkitehtitoimisto Jorma Paloranta Oy

Granlund Pohjanmaa Oy

Avecon Oy

Ramboll Oy

Akustinen suunnittelu Juhani Ahvenvaara, Akukon Oy

Sisustussuunnittelu Mirkka Stenmark

Tilataideteokset tekstiilitaiteilija Kaarina Heikinheimo, Vaasa

Alttaritekstiilit, pöytätekstiilit Tellervo Saaristo

Rakennustyöt alkoivat huhtikuussa 2017. Rakennus luovutettiin käyttäjälle helmikuussa 2018. Rakennustyöt sujuivat suunnitellusti ja rakennus valmistui etuajassa.

Talvella 2014 seurakunta oli haasteellisen valinnan edessä, lähteäkö korjaamaan vanhaa seurakuntataloa, remontoimaan Meijeriä vaiko rakentamaan uutta seurakuntataloa. Kirkkovaltuusto hyväksyi uuden seurakuntatalon rakentamisen elokuussa 2016 laajan tilatarve- ja kustannuskartoitusvaiheen jälkeen. Suunnittelun lähtökohdiksi asetettiin monikäyttöisyys, maltillisuus ja pitkäikäisyys. Marraskuussa 2016 urakoitsijaksi valikoitui Lemminkäinen Talo Oy (myöh. YIT Talo Oy). Vanhan seurakuntatalon purku-urakoitsijana toimi Pohjanmaan asbestisaneeraus Oy, ja uuden seurakuntatalon keskeisimpiä urakoitsijoita olivat Kiinteistötekniikka Tammi Oy, Tähtipiste Oy, Oy L. Simons Transport Ab, Värimarket ja Maalausliike Mattila & Lehtimäki Oy.

Rakennuksen harjannostajaisia vietettiin 14.12.2017 ja piispa Simo Peura toimitti rakennuksen käyttöönottojuhlan 25.3.2018. Rakennuksessa on neliöitä 1055 ja tiloihin lukeutuvat sali, kahvio, kokoushuone, valmistuskeittiö, tarjoilutila, sakasti, vainajien säilytystila, 3 kerhotilaa, 7 työhuonetta, työntekijöiden sosiaalitilat, wc- ja aulatilat. Rakennus muodostaa arkkitehtonisesti onnistuneen kokonaisuuden Laihian kirkon ja vuonna 2010 valmistuneen kirkkoherranviraston kanssa. Tilat palvelevat onnistuneesti seurakuntalaisia ja mahdollistavat työnteon modernissa ympäristössä. Audiovisuaaliset laitteet sekä moninaiset tämän päivän vaatimuksia vastaavat rakennustekniset yksityiskohdat luovat tiloista onnistuneen kokonaisuuden erilaisiin tarpeisiin. 

Salin tilataideteokset, kranssi ja puu, on toteutettu kuparilangasta ja ovat vaasalaisen Kaarina Heikinheimon käsialaa. Seurakunnan rakennustoimikunta halusi löytää tilataideteosten tekijäksi paikallisen taiteilijan. Kranssi on ympyrä, muistutus iankaikkisuudesta ja siitä, että taivaan ilo on iankaikkinen ja kaikkea maailmasta saatavaa kallisarvoisempi. Toisaalta se muistuttaa Jeesuksen orjantappurakruunusta.

Puu viitaa luomiskertomuksen elämänpuuhun, sekä kristityn kasvuun. Puu kuvastaa elämänlahjaa. Risti on vanhasta seurakuntatalosta kunnostettuna ja on lehtikullalla päällystetty. Risti on uskomme tärkein tunnus. Sillä ilmaisemme kuuluvamme ristiinnaulitun Kristuksen opetuslapsiin. Se muistuttaa Kristuksen lunastustyöstä, syntien sovituksesta, Kristuksen seuraamisesta ja ristin kantamisesta.

Arkkitehdin sanoin salin harmaassa "railossa" salin seinällä voimme nähdä joko Golgatan haljenneen kallion, tai ikuisen elämän virran.

 

 

 

 

 

Rakennuksessa sijaitsevat vuokrattavina tiloina sali 120 hengelle, kahvio 80 hengelle, sekä kokoustila 20 hengelle. Tilat ovat yhdistettävissä ja erotettavissa toisistaan. Lisäksi rakennuksessa sijaitsee valmistuskeittiö, sakasti ja vainajien säilytystilat. Työhuoneita ja sosiaalitiloja rakennuksessa on emännälle, kahdelle diakoniatyöntekijälle, kolmelle nuorisotyönohjaajalle sekä yhteinen työtila kolmelle lastenohjaajalle. Kerhotiloja rakennuksessa sijaitsee kolme, joista 2 on mahdollista yhdistää.

Tilavaraukset seurakunnan seurakuntatoimistosta. Täältä näet seurakuntatalon vuokrattavien tilojen hinnaston. Järjestettäessä yksityistilaisuuksia seurakuntatalolla, käytettävissä on keittiötoimen palvelut joiden lisätiedot löydät täältä.

Täältä löydät esitteen seurakuntatalosta.
 

Paikoitustilaa löytyy runsaasti seurakuntatalon pihasta ja kolmostien puoleiselta parkkialueelta.

Tiloissa on mahdollista järjestää yksityistilaisuuksia. Tarkemmat tiedustelut ja varaukset Laihian seurakuntatoimistosta p 06-477 7700 tai laihian.seurakunta@evl.fi.

 

Induktiosilmukka
Inva-WC
Pysäköinti
wc
Esteetön kulku

Tapahtumat

ma 23.5. klo 16.30

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Raamattutunti klo 17 ja seurat klo 18.30/vieraana Lasse Pesu Suomen Raamattuopistosta

Tervetuloa raamattutunnille ja seuroihin, tai molempiin!
ti 24.5. klo 12.00

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Tiistaikeitto

Tervetuloa ruokailemaan. Aterian hinta 5 €. Ilmoittautuminen viimeistään edellisen viikon torstaina Arjalle 044-477 7770.
la 28.5. klo 18.00

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Rikotusta eheäksi -ilta

Konsertti ja iltatilaisuus
su 29.5. klo 14.30 -17.00

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Väitösseurat

Johanna Tyynelä-Haapamäen väitösseurat. Tilaisuus on avoin kaikille.
ke 13.7. klo 18.00

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Kesäinen lauluilta

Tervetuloa laulamaan yhdessä!
to 18.8. klo 18.00

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Kävele naiselle ammatti- tapahtuma

Muuta maailmaa kanssamme - olet tervetullut kävelemään!
su 21.8. klo 11.30

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Lounas ja Simon lähtöjuhla

Tervetuloa sunnuntailounaalle ja Simon lähtöjuhlaan!
ma 22.8. klo 10.00 -11.30

Kirkkotie 3, 66400 Laihia

Perhepiiri - Syyskausi alkaa!

Koko perhe on tervetullut perhepiiriin.