Kirkolliset

Ohjeita Laihian seurakunnan toimintaan osallistuvalle

Päivitetty 31.12.2021

Korona-ajan ohje Lapuan hiippakunnan seurakunnille 3.1.2021–31.1.2022:

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 31.12.2021 päätökset, jolla se kieltää tartuntatautilain 58 §:n 1 momentin nojalla Vaasan sairaanhoitopiirien alueella yli 10 hengen yleisötilaisuudet. Lisäksi valtioneuvosto on 28.1.2021 hyväksynyt asetuksen, jonka nojalla koronapassia ei voida käyttää yleisötilaisuuksissa kokoontumisrajoituksista vapautumiseen ajalla 30.12.2021–20.1.2022 niillä alueilla, jotka ovat leviämisvaiheessa.

Kyseessä on poikkeuksellisen epidemiatilanteen edellyttämä tilapäinen sääntely, jolla pyritään vähentämään lähikontakteja ja siten hillitsemään taudin nopeaa leviämistä.

*** Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulin ohje:

Ohjeiden mukaiset rajoitukset ovat voimassa 3.1.2022 alkaen samalla ajalla kuin kutakin aluetta koskevat aluehallintoviraston määräykset. Tiukentuneen ohjeen antaminen on arvioitu välttämättömäksi kokonaisturvallisuuden ja ihmisten terveyden edistämiseksi. Nopeasti ja voimakkaasti heikentyneessä epidemiatilanteessa Lapuan hiippakunnan tuomiokapituli kehottaa seurakuntia noudattamaan aluehallintoviraston määrittelemää enimmäisosallistujamäärää (10 hlöä) kaikessa toiminnassaan.

Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset

Osallistujamäärä rajoitetaan 10 henkeen. Jumalanpalveluksiin osallistuvat vain ne seurakuntalaiset, joiden kanssa jumalanpalvelus toteutetaan. Lisäksi hautaan siunattujen omaiset voivat tulla kuulemaan läheisensä nimen lukemista kirkkoon. Heille suositellaan vahvasti kasvomaskin käyttöä. Jumalanpalvelukset striimataan suorana tai lähetetään netissä saman päivän aikana.

Kirkolliset toimitukset järjestetään ensisijaisesti seurakunnan tiloissa. Osallistujamäärään ei lasketa virkansa puolesta jumalanpalveluksen tai toimituksen toteuttamiseen osallistuvia. Sekä jumalanpalveluksissa että kirkollisissa toimituksissa voidaan nostaa osallistujamäärää jonkin verran pastoraalisen harkinnan perusteella.

Seurakunnan hallinnon kokoukset ja työtehtävät

Kokoontumisrajoitus ei koske seurakuntien lakisääteisiä luottamustoimielimiä. Seurakunnissa määräysten noudattamisesta sekä niitä koskevista tilannekohtaisista päätöksistä vastaa kirkkoherra.

Voit seurata netin välityksellä Laihian seurakunnan tilaisuuksia

Osallistuthan tilaisuuksiin siis

-vain täysin terveenä,

-huolehdit käsihygieniasta

-muistat 1-2 metrin turvavälin

-käytät maskia, jos olet yli 12v.

Virkatodistus, avioliiton esteiden tutkinta, kirkkoon liittyminen

Lapuan hiippakunnan aluekeskusrekisteristä

Asiakaspalvelu auki maanantaista perjantaihin kello 9 - 15.

Puhelinnumerot ja sähköpostiosoiteet

• Kirkkoon liittyminen ja avioliiton esteiden tutkinta: p. 041 730 2589, rekisterointi.akrlapua@evl.fi
  • Virkatodistukset ja sukuselvitykset: p. 041 730 2591, luovutus.akrlapua@evl.fi
  • Yleiset tiedustelut: p. 041 730 2588, aluekeskusrekisteri.akrlapua@evl.fi

Seurakunnan tilaisuudet ja ilmoitukset

Jumalanpalvelukset toimitetaan normaalisti ja ovat katsottavissa Laihian seurakunnan YouTube-kanavalla.

Hoidamme kasteet, vihkimiset ja hautajaiset.

Ajalla 3.1.2022-31.1.2022 max. 10 hengen yleisötilaisuudet sallittuja.

Muistetaan turvavälit, maskit yli 12v ja käsihygienia.

Kts. tarkemmat koronaohjeet etusivultamme!

Lähetyspuoti auki keskiviikkoisin klo 15-18 ja lauantaisin klo 11-14

Tiistai 25.1.

klo 12 Tiistaikeitto peruttu

klo 18 Missiorukouspiiri seurakuntatalolla, Visser-Keltto.

Keskiviikko 26.1.

klo 13 Porinakeskiviikko seurakuntatalolla.

klo 18 Ilosanoma-raamattupiiri peruttu, jatkuu helmikuulla.

Sunnuntai 30.1.

klo 10 Jumalanpalvelus. Visser-Keltto, Järvinen. Harri Yli-Huidan ryhmä. Musiikissa Mariam Sandhu ja Juha Kalliokoski. Tammisunnuntai, seppeleenlaskut jumalanpalveluksen jälkeen. Katsottavissa vain Laihian seurakunnan YouTube- kanavan kautta.

klo 11.30 Ehtoollisen vietto mahdollisuus ilmoittautuneille. Ilmoittautumiset Anne puh. 044-477 7776.

Lauantai 5.2.

klo 18 Yhteiskristillinen lähetystilaisuus peruttu

Sunnuntai 6.2.

klo 10 Kynttilänpäivän jumalanpalvelus. Visser-Keltto, Yli-Opas, Tuomisto. Yhteisvastuukeräyksen aloitus. Katsottavissa vain Laihian seurakunnan YouTube- kanavan kautta.

klo 11-12.30 Yhteisvastuulounas-nouda kotiin. Maukkaan lounaan voit tilata viimeistään 28.1. ja nouto seurakuntatalolta 6.2. klo 11-12.30. Sis. perunat, lihapullakastike, tuoresalaatti, coleslaw-salaatti, vadelma-valkosuklaamuffinssi. Hinta: aikuiset 10€/hlö, lapset 0-12v 7€/hlö, käteismaksu. Tilaukset: Arja puh. 044-477 7770, arja.heikfolk@evl.fi tai Mari puh. 044-477 7783, mari.lintala@evl.fi

Aukioloajat

Seurakuntatoimisto palvelee

Ma klo 9-17

Ti ja to klo 9-13

Ke ja pe suljettu

Puhelin: (06) 477 7700
Osoite: Laihiantie 29, 66400 Laihia
laihian.seurakunta@evl.fi

Haudanhoitoasiat ja hautoihin liittyvät kyselyt Virpi Koskenrannalta virpi.koskenranta@evl.fi tai puhelimitse 044-4777785.

Seurakunnassa päivitetään hautojen haltijatietoja.

Hautaoikeuden haltijan nimeämiskaavakkeen voit tulostaa täältä ja palauttaa seurakuntatoimistoon.

kirkkoherranvirasto
Kirkkoherranvirasto ja Meijeri