Älä jää yksin vaikeassa elämäntilanteessa

Jos mieltäsi painaa yksinäisyys, suru, masennus, parisuhdeongelmat, päihdeongelmat tai muu murhe, voit kääntyä seurakunnan työntekijöiden, pappien tai diakoniatyöntekijöiden puoleen. Sinun ei tarvitse olla seurakuntamme jäsen. Nuoret voivat ottaa halutessaan yhteyttä myös erityisesti heitä varten oleviin seurakunnan nuorisotyöntekijöihin.

Kotikäynnit

Kotikäyntiä tai kotiehtoollista voit pyytää papilta tai diakoniatyöntekijältä. Sielunhoidollista keskustelua varten varaa aika papille puhelimitse. Ks. Yhteystiedot.

Esirukousta voi pyytää myös vaikeassa elämäntilanteessa. Rukoukset luetaan nimettöminä jumalanpalveluksen yhteisessä esirukouksessa  ja/tai rukouspiirissä. Voit jättää esirukouspyynnön henkilökohtaisesti seurakunnan työntekijälle tai klikkaamalla tästä: Esirukouspyyntö

Diakoniatyön päivystysajat

Ma, ti, to klo 9-11 seurakuntatalolla, Kirkkotie 3.

Diakoniatoimisto suljettuna torstaina 1.11.2018

Päivystysajan ulkopuolella voit ottaa yhteyttä diakoniatyöntekijöihin suoraan puhelimitse tai sähköpostilla.

Pidempää keskustelua tai kotikäyntiä varten voit varata ajan puhelimitse suoraan diakoniatyöntekijöiltä.

Toimintaa erityisryhmille

Erityisryhmille järjestetään omia kokoontumisia. Torstaipiiri on mielenterveyskuntoutujien ryhmä. Keva-kerho on kehitysvammaisten kerho. Yksinäisten kahvihetki on nimensä mukaisesti järjestetty itsensä yksinäiseksi tunteville kohtaamispaikaksi. Ks. Ryhmät.

Retkiä ja virkistyspäiviä järjestetään näkövammaisille, kehitysmmaisille ja omaishoitajille. Ks. tapahtumat ja kirkolliset ilmoitukset lehdestä.

Sururyhmä on tarkoitettu Sinulle, joka olet menettänyt hiljattain läheisesi. Ryhmässä käydään papin ja diakoniatyöntekijän johdattelemina läpi menetystä ja sen aiheuttamia tunteita sekä etsitään yhdessä selviytymiskeinoja. Sururyhmässä voit saada vertaistukea ja lohdutusta. Ryhmässä on noin 3-8 henkilöä. Ryhmä kokoontuu 5 kertaa, jokaisella kerralla olisi hyvä olla mukana. Keskustelut ovat luottamuksellisia. Läheisen menetyksestä on hyvä olla kulunut vähintään 3 kuukautta ja enintään 2 vuotta. Välittömästi menetyksen jälkeen apua voi saada yksityisesti srk:n työntekijöiltä, terveydenhuollosta tai kriisiryhmältä. Sururyhmä alkaa 3.9.2018. Ryhmään ilmoittaudutaan kirkkoherranvirastoon 27.8. mennessä.

Kirkon ulkomaanapu

Kirkon Ulkomaanapu toimii kirkon valtuuttamana kansainvälisen diakonian toteuttajana ja tekee kehitysyhteistyötä, humanitaarista avustustyötä ja vaikuttamistyötä. Kristillisen lähimmäisenrakkauden ja oikeudenmukaisuuden periaatteet ohjaavat Kirkon Ulkomaanapua toimimaan kaikkein köyhimpien parissa, edistämään rauhaa ja vahvistamaan ihmisoikeuksia. Valikoimaton lähimmäisenrakkaus, periksiantamaton toivo, rohkeus sekä kunnioitus ovat arvoja joita Kirkon Ulkomaanapu työllään vahvistaa

Yhdessä kotiseurakuntamme kanssa Kirkon Ulkomaanapu ulottaa kirkkomme diakonian kaukaisen lähimmäisemme hyväksi. Kirkon Ulkomaanavun periaatteena on tehdä työtä siellä, missä avuntarve on suurin ja missä muut eivät auta. Kirkon Ulkomaanapu on sitoutunut työskentelemään läheisessä yhteistyössä ekumeenisten ja uskopohjaisten kumppanien kanssa ja edistämään uskontojen välisiä yhteistyömuotoja avustus- ja vaikuttamistyössä.

Enkelipatsas ikkunalla
Diakoniatoimisto