"Älä pelkää äläkä lannistu. Herra, sinun Jumalasi, on sinun kanssasi kaikilla teilläsi." (Joos. 1:9)

Sururyhmä on tarkoitettu sinulle, joka olet menettänyt hiljattain läheisesi. Ryhmässä käydään papin ja diakoniatyöntekijän johdattelemina läpi menetystä ja sen aiheuttamia tunteita sekä etsitään yhdessä selviytymiskeinoja. Sururyhmässä voit saada vertaistukea ja lohdutusta.

Ryhmä aloitetaan, kun vähintään viisi henkilöä on ilmoittautunut. Sururyhmä järjestetään yleensä kerran keväällä ja syksyllä.
Kokoontumisia on kuusi kertaa, viikon välein.
Ryhmässä keskustellaan surusta ja menetyksestä papin ja diakoniatyöntekijän johdolla. Keskustelut ryhmässä ovat luottamuksellisia. Ryhmä on maksuton.

Läheisen menetyksestä on hyvä olla kulunut vähintään 3 kuukautta ja enintään 2 vuotta.
Välittömästi menetyksen jälkeen apua voi saada yksityisesti srk:n työntekijöiltä, terveydenhuollosta tai kriisiryhmältä.

Ryhmään ilmoittaudutaan etukäteen seurakunnan diakoniatyöntekijöille

Suru on luonnollinen tapa kohdata menetys. Samalla myös oman elämän rajallisuus tulee vastaan. Hautajaiset on omaisille tärkeä hetki suremiseen ja keskinäiseen lohdutukseen.

Omaisen tunteet ja surutyö

Onko perhettänne kohdannut suru, vakava sairaus tai kuolema? Otamme osaa. Seurakunnan työntekijät ovat kuulolla kun haluat jonkun keskustelukumppaniksi tai vain vierellesi tämän kaiken keskelle.

Suru, kriisi