Lähetys on iloinen tehtävä

Lähetystyön perustana on Jeesuksen antama lähetyskäsky. Sen lisäksi lähetystyön tekeminen perustuu luomisen teologiaan: meidät kaikki on luotu Jumalan kuviksi. Jokaisella on oikeus kuulla hyvää sanomaa Taivaallisen Isän rakkaudesta luotujaan kohtaan.

Jeesus sanoo: ”Niin kuin Isä on lähettänyt minut, niin lähetän minä teidät.” (Joh. 20:21). Tämä sana koskee koko kirkkoa, jokaista sen seurakuntaa ja jokaista kristittyä. Lähetyksessä jokaisella on oma paikkansa. Sanoilla ja teoilla me välitämme yhteisen todistuksen Jumalan rakkaudesta. Kirkko ei vain osallistu lähetykseen, vaan on olemassa sitä varten. Kirkko on siis lähetetty kirkko.

Laihian seurakunta tekee lähetystyötä tukemalla nimikkolähettejään ja nimikkokohteitaan eri puolilla maailmaa usean lähetysjärjestön kautta. Lähetyksen kirkkopyhiä vietetään muutamaan otteeseen kirkossa. Siellä voit sytyttää kynttilän lähetyskynttelikköön ja voit rukoilla lähetystyön puolesta.

Tukemamme lähetystyö on hyvin monimuotoista ja arkista sovinnon työtä. Siinä toteutuu lähettämisen, lähtemisen ja opettamisen lisäksi jakamisen ja tasa-arvoisuuden periaate.

Lähetystietoa ja toimintaa

Tietoa lähetystyöstä ja mukavaa yhdessäoloa on lähetyspiireissä. Vapaaehtoisten seurakuntalaisten kodeissa kokoontuu lähetys- ja diakoniapiirit Jakkula-Allisissa ja Jokikylässä. Mukana Missiossa-illat ovat tauolla.

Lähetyksen hyväksi järjestetään erilaista toimintaa ja varainkeruu tempauksia. Niistä alla. Tule mukaan ja anna lähetyskipinän syttyä!

Nimikkolähettimme:

Ari Salminen on pitkäaikainen nimikkolähettimme ja hänen työnsä keskeiset elementit ovat maahanmuuttajatyö Suomessa, turkkilaistyön tukeminen Saksassa ja Etu-Aasiassa sekä islamin kohtaamisen valmiuksien vahvistaminen. Arin osallistuu edelleen Istanbulin Luterilaisen kirkon (ILK) toimintaan. 

Arilla on kokemusta turkkilaistyössä ja erittäin hyvä turkin kielen taito, jota hän on käyttänyt sekä turkkilaisten kohtaamisissa että teologisessa koulutuksessa. Hän on Suomen ev.lut Kansanlähetyksen lähetti. 

Merja Kramsu on työssä Venäjällä. Merja on palvellut pitkään Inkerin kirkkoa Pietarissa toimien kirkon toimiston kansainvälisten asioiden sihteerinä. Pääpaino on huolehtia kirkon ja sen piispan kansainvälisestä kirjeenvaihdosta. Merja avustaa piispaa neuvotteluissa, toimii tulkkina, kääntää tekstejä, tekee pöytäkirjoja ja auttaa kansainvälisten kokousten järjestelyissä. Omien sanijensa mukaan Merja on kirkollinen byrokraatti. Hän on Evankelisen lähetysyhdistyksen lähetystyöntekijä.

 

Lisäksi on solmittu kaksi uutta nimikkosopimusta alkaen 1.1.2020:

Mikael Tuner. Mikael on aiemmin ollut puolisonsa Annen kanssa nimikkolähettejämme heidän työskennellessään Kyproksella 2008-2012 Medialähetystyössä. Mikael työskenteli tv-ohjaajana kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n persiankielisellä kanavalla. Hän puhuu mm persiaa ja farsia ja käyttää näitä kieliä työssään.

Vuonna 2014 Mikael aloitti kolmannen työkauden farsinkielisen SAT-7 Pars –nimisen TV-kanavan palveluksessa pääosin Suomesta käsin. Hän ohjaa ja tuottaa kanavalle persiankielisiä kristillisiä TV-ohjelmia, joita lähetetään Kyprokselta ja joita katsotaan laajalti muun muassa Afganistanissa, Iranissa ja Tadžikistanissa. Osa ohjelmista kuvataan Suomessa, osa Kyprokselle tai muualla Euroopassa. Mikael on nimikkolähettimme Medialähetysjärjestö Sanansaattajien kautta.

Lisäksi nimikkolähettinämme on eräs kehitysyhteistyöntekijä Keski-Aasiassa lähetysyhdistys Kylväjän kautta.

 

 

Varainkeruutempaukset lähetystyölle

Vapaaehtoisin voimin keräämme varoja lähetystyölle vuosittain muun muassa seuraavien tempausten kautta:

Tapahtumia keväälle 2020:

Taimimyyjäiset, ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

Lisäksi pidetään lähetyspyhiä keittolounaineen muutaman kerran vuodessa ja lähetystilaisuuksia. Lähetyskynttilän voi sytyttää kirkossa lähetyskynttelikössä:

Kirkkoherranvirastosta voi ostaa leivontaan kukkomuotin ja rintaan kukkopinssin lähetystyön tukemiseksi. Alkuperäinen kukko seisoo kirkon tornissa.

Lähetyssoppi Vaasassa:

Osallistumme aktiivisesti Lähetyssopen toimintaan, joka on Vaasan suomalaisen seurakunnan ylläpitämä lahjatavarakauppa. Siellä myydään mm. laihialaisten tekemiä käsitöitä ja muita lahjatavaroita. Lähetyssopin osoite on muuttunut äskettäin: Kauppapuistikko 4. Myymälä  on auki ti-pe klo 10-17. Tervetuloa käymään! 

Lähetyssopessa on käsintehtyä uutta villatavaraa, kuten sukkia, lapasia, myssyjä, huiveja ja vauvannuttuja. Lisäksi on erilaisia pieniä lahjatavaraksi sopivia tuotteita, kuten pussukoita, lämpöeristettyjä pieniä eväskasseja ja muuta pientä kivaa. Kaikki tuotteet ovat vapaaehtoisten käsin tekemiä ja tuotteiden valmistuksessa käytettävät materiaalit ovat uusia.

Tuotteista saatu tuotto menee kokonaisuudessaan lähetystyön tukemiseen kirkon lähetysjärjestöjen kautta. Jos haluat lähteä vapaaehtoiseksi myyjäksi lähetyssoppeen, ota yhteyttä Paula Atilaan. Voit myös valmistaa myyntituotteita omatoimisesti ja tuoda kirkkoherranviraston sukututkimushuoneeseen. Sieltä tuotteet viedään eteenpäin.

Näillä tempauksilla, sekä lähetystyönmäärärahoilla (kirkollisveroja maksamalla) osallistutaan lähetystyöhön. Nimikkosopimuksien, sekä avustusten yhteenlaskettu kannatustavoite on  24 500 €/vuosi.

 

 

 

Tässä hillopurkkeja elomarkinoilla:

Kappalainen
(06) 477 7713
Laihiantie 29
66400 Laihia

Vastuualueet lähetystyö ja diakonia

Kasvatuksen lähiesimies, lähetyssihteeri
Seurakuntatyön erityispalvelut
Kirkkotie 3
66400 Laihia

Nimikkokohteet

Kisumun kehitysvammaiskoulu Keniassa perustettiin vuonna 1980. Koululaiset suorittavat peruskoulun oppimäärän ja oppivat samalla käytännön taitoja tulevaisuutta varten. Koulun toiminta on lisännyt luontevaa suhtautumista vammaisuuteen. Jotkut koulun oppilaat pystyvät siirtymään kehitysvammaiskoulusta normaaliin peruskoulun opetussuunnitelman mukaiseen opetukseen. Toimintaa tuetaan Suomen luterilaisen evankeliumi yhdistyksen (SLEY:n) kautta

Itä-Pakistanissa tehtävä lähetystyö on Suomen Lähetysseuran tukemaa. Työ keskittyy mm kristilliseen kasvatukseen ja koulutukseen, terveydenhuoltoon sekä maanjäristysalueen jälleenrakennustyöhön. Pakistanissa Lähetysseura tekee yhteistyötä Pakistanin kirkon (Church of Pakistan, COP) kanssa. Lähetysseuran työntekijöitä on toiminut luoteisessa rajamaakunnassa. Seura tukee myös paikallisia kristillisiä järjestöjä.

Katso lisää Itä-Pakistanista:

Sat-7 satelliittiohjelmat. Katso lisää Medialähetystyö Sat-7  Mediatyö on kasvavassa määrin tämän ajan väline evankeliumin välittämiseen monilla maailman alueilla ja aivan erityisesti Lähi-idässä ja Pohjois-Afrikassa.  Suurimpaan osaan sitä aluetta ei voi lähettää lähetystyöntekijöitä, jolloin korostuu median kautta lähetettävä evankeliumin sanoman välittäminen. Siksi tuemme myös Sat -7 kristillisiä TV-ohjelmia Medialähetysjärjestö Sansansaattajien kautta.

Suomen sukuisten kansojen parissa tehtävä raamatunkäännöstyö Venäjällä Suomen Pipliaseuran kautta.  Osallistumme RAAMATTU SUOMEN SUVULLE – hankkeeseen. Venäjällä asuu n. 2,7 miljoonaa kielisukulaistamme. Raamattua käännetään 12 sukukielelle. Uusi testamentti julkaistu 7 kielellä. Ensimmäinen koko Raamattu valmistui v. 2013 udmurtin kielelle. Tästä uutisesta voit lukea lisää miten hanke etenee. Hankeen kiitosjuhlaa on juuri äskettäin vietetty

 

Laihian seurakunnan nuorten oma kummikohde on Francistownin kummikoululaiset Botswanassa. Lisää tietoa kohteesta löydät täältä.