Uutislistaukseen

Tiedote Laihian seurakunnan toiminnasta 13.10.2020

13.10.2020 10.17

Vaasan sairaanhoitopiirin alueelle annettujen määräysten johdosta Laihian seurakunta on päättänyt toimia lokakuun loppuun asti seuraavasti: 

1.       Hautaan siunaamiset ja muistotilaisuudet toteutetaan omaisten kanssa sovitulla tavalla niin, että paikalla on max. 10 henkeä.  Pappi lasketaan lukuun mukaan.  

Kaikkien kirkollisten toimitusten järjestelyissä noudatetaan turvavälejä ja osallistujien on käytettävä maskeja. Kaikkia pyydetään ennen tilaisuutta ja sen jälkeen pesemään kädet huolellisesti tai käyttämään käsidesiä ohjeen mukaan.  

2.       Kasteet toimitetaan kirkossa tai seurakuntakodilla. Osallistujia max 10h. pappi mukaan lukien. Kastekahvit voivat olla seurakuntakodilla. Jos kastekahvit ovat kotona, pappi ei turvallisuussyistä osallistu siihen. 

3.       Avioliittoon vihkimiset toimitetaan pääsääntöisesti kirkossa. Max 10 h, pappi mukaan lukien. 

4.       Kaikki avoimet tilaisuudet siirretään tuonnemmaksi. 

5.       Jumalanpalvelukset nauhoitetaan ja lähetetään netin välityksellä. Linkki löytyy kotisivuilta. Jumalanpalvelukseen ei voi osallistua kirkossa.  

6.       Myös pyhäinpäivän illan tilaisuus 31.10. klo 18, missä luetaan vuoden aikana kuolleiden seurakuntalaisten nimet ja sytytetään heille muistokynttilä, nauhoitetaan ja sitä voi seurata netin välityksellä.  

7.       Ryhmätoiminnassa jatkavat vain ne kiinteät ryhmät, joissa on alle 10 jäsentä. Ryhmäläiset voivat sopia keskenään tauosta kokoontumisissa. 

8.       Lapsi- ja perhetyön ryhmissä jatkavat vain ne ryhmät, joissa on pelkästään alle kouluikäisiä lapsia. 

9.       Lapsiperheitä palvellaan askartelupussien, videoiden ja syntymäpäiväkorttien välityksellä. 

10.   Seurakunnan työntekijät ovat puhelimitse tavoitettavissa henkilökohtaista keskustelua varten. 

11.   Kutsumme seurakuntalaisia yhteiseen rukoukseen toinen toistemme puolesta ja lähimmäisvastuuseen omassa lähipiirissä, missä vain voi olla avuksi jollekulle ostosten hakemisessa tms. erityisesti riskiryhmiin kuuluvien kohdalla.  

12.   Seuraamme tilannetta aktiivisesti ja kerromme muutoksista kotisivuillamme ja Kyrönmaa -lehdessä. 

13.   Kirkon yhteisillä nettisivuilla ja seurakuntien omilla sivuilla on runsaasti katsottavaa ja luettavaa materiaalia.  

14.   Toivon ja luottamuksen ylläpitäminen sekä lähimmäisenrakkauden toteuttaminen on yhteinen tehtävämme kristittyinä erityisesti haastavina aikoina. 
 

Seurakunnan työntekijät palvelevat puhelimitse ja antavat keskusteluapua. On hyvä puhua omasta tilanteesta jonkun kanssa. Myös haastavina aikoina selviämme yhdessä ja voimme yhteydenpidolla vahvistaa toinen toistamme.