Kolmen kohdan kiitollisuustreeni

Tieteellisillä tutkimuksilla on todistettu, että kiitollinen elämänasenne lisää onnellisuutta ja hyvinvointia ja voi jopa kohentaa terveyttä. Meille ihmisille on kuitenkin luontaista nähdä juuri ne asiat, jotka ovat pielessä ja joihin olemme tyytymättömiä. Valittaminen milloin mistäkin tuntuu olevan melkein muoti-ilmiö. Mikä siis neuvoksi? Aivan kuten lihaksiaan voi harjoittaa kuntosalilla, myös mieltään on mahdollista treenata. Kummassakin tapauksessa tulosten näkyminen vaatii kuitenkin kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. Ota avuksi Kolmen kohdan kiitollisuustreeni:

 1. Kirjaa kolme asiaa, joista olet tänään kiitollinen.

  Mieti jokaisen kohdalla myös, miksi kyseiset asiat tekevät sinut kiitolliseksi. Kiitosaiheita voi lastenkin kanssa vaikka kirjata lapuille, joita aina päivän päätteeksi kerätään kiitollisuuden lasipurkkiin. Näin voi jo pienestä pitäen oppia kiinnittämään huomion niihin asioihin, jotka ovat hyvin.

 2. Kiitä muita.

  Kun joku antaa sinulle aikaansa, saat hyvää palvelua tai tarvitsemaasi apua – kiitä! Kiitos tuntuu hyvältä jokaisesta.

 3. Etsi hyvä puoli ikävästä ja hankalastakin asiasta.

  Tämä voi vaatia jo hieman harjoitusta. Elämään kuuluu ilojen lisäksi myös surua ja murheita. Tarkoitus ei ole lakaista ikävyyksiä maton alle. Voimme kuitenkin valita millä asenteella kohtaamme elämän vaikeudet ja epämukavuudet. 

   

  Filippiläiskirjeessä Paavalikin kehottaa: ” Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan tietoon. Silloin Jumalan rauha, joka ylittää kaiken ymmärryksen, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne, niin että pysytte Kristuksessa Jeesuksessa.”

   

  Kukka Trofast